x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul lui Assad a câştigat majoritatea mandatelor în parlament, într-un scrutin denunţat de opoziţie şi de Occident

Partidul lui Assad a câştigat majoritatea mandatelor în parlament, într-un scrutin denunţat de opoziţie şi de Occident

17 Apr 2016   •   15:50
Partidul lui Assad a câştigat majoritatea mandatelor în parlament, într-un scrutin denunţat de opoziţie şi de Occident

Partidul Baas, la putere în Siria, şi aliaţii săi au câştigat, conform aşteptărilor, majoritatea mandatelor în parlament în urma alegerilor organizate miercuri, 13 aprilie, în teritoriile controlate de regim, un scrutin denunţat de opoziţie şi de Occident, conform rezultatelor oficiale anunţate de comisia electorală, transmite AFP.

Potrivit comisiei, marea majoritate a celor 250 de locuri în parlament a revenit partidului Baas, aflat la putere de o jumătate de secol.

Cei 200 de candidaţi ai listei 'Uniunea naţională', pe care a fost înscris şi partidul Baas, au obţinut toţi victorii, a relatat cotidianul Al-Watan, apropiat puterii, în ediţia de duminică.

Rata de participare a fost de 57,56% printre electorii aflaţi în capacitate de a vota, a precizat comisia electorală, citată de agenţia oficială Sana.

În total, 5,08 milioane din cei 8,83 milioane de alegători potenţiali şi-au exprimat opţiunile din rândul celor 3.500 de candidaţi.

Printre candidaţii învingători se află şi membri ai delegaţiei regimului prezente la Geneva, unde are loc o nouă rundă de negocieri indirecte între regim şi rebeli pentru găsirea unei soluţii la conflictul devastator soldat deja cu moartea a peste 270.000 de oameni.

Siria, ţară cu 23 milioane de locuitori înaintea conflictului declanşat în 2011, numără în prezent 13,5 milioane de persoane afectate sau care au fugit din calea războiului.

Aceste alegeri au fost considerate lipsite de legitimitate de către opozanţii din ţară şi din exil, ca şi de statele occidentale. În schimb, Rusia, aliata regimului preşedintelui Bashar al-Asad, le-a calificat drept 'conforme cu Constituţia siriană actuală'. La rândul său, ONU pledează pentru desfăşurarea de alegeri generale în cursul lui 2017.AGERPRES

×