x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru danezi şi trei belaruşi, reţinuţi la Chişinău

Patru danezi şi trei belaruşi, reţinuţi la Chişinău

29 Iul 2009   •   00:00

Şapte persoane, patru danezi şi trei belaruşi, au fost reţinute aseară, la hotelul Turist din Chişinău, şi interogate la secţia de poliţiei Râşcani din Republica Moldova. Astăzi, în Republica Moldova au loc alegeri legislative anticipate.



Potrivit unuia dintre cetăţenii danezi reţinuţi, Henrik Larson, poliţia i-a interogat în legătură cu activităţile pe care le desfăşoară în Republica Moldova, atrăgându-le atenţia că trebuie să aibă grijă să nu se plimbe noaptea şi să ştie că poliţia va fi "cu ochii pe ei". Aceştia au fost avertizaţi, de asemenea, să evite participarea la eventuale proteste şi întâlniri cu liderii politici, scrie Mediafax.

Larson se consideră observator la aceste alegeri, chiard dacă nu are acreditare de la Comisia Electorală Centrală, afirmând că, împreună cu ceilalţi colegi ai săi, desfăşoară mai multe proiecte în domeniul social, fiind în Republica Moldova şi în timpul alegerilor trecute.

Potrivit lui Larson, care consideră incidentul o intimidare, toţi cetăţenii danezi interogaţi au fost lăsaţi să plece de la comisariatul Râşcani, dar colegii lor din Belarus sunt în continuare reţinuţi.

Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei Ziarul de Gardă, danezii au fost interogaţi separat de cele trei tinere din Belarus. Toţi cei şapte tineri sunt membri ai unei organizaţii neguvernamentale din Danemarca şi au solicitat să fie acreditaţi în calitate de observatori încă de la alegerile din aprilie. Autorităţile moldovene le-au refuzat însă cererea, motiv pentru care aceştia au venit în calitate de turişti în Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: externe moldova