x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru militari NATO, UCIŞI în Afganistan, în provincia Parwan, într-un atac sinucigaş cu bombă

Patru militari NATO, UCIŞI în Afganistan, în provincia Parwan, într-un atac sinucigaş cu bombă

08 Iul 2014   •   09:32
Patru militari NATO, UCIŞI în Afganistan, în provincia Parwan, într-un atac sinucigaş cu bombă
UPDATE 11:08 - Şaisprezece persoane, între care patru soldaţi NATO, au fost ucise marţi într-un atac sinucigaş comis de talibani în estul Afganistanului, transmite AFP, conform Agerpres.

"În această dimineaţă, un kamikaze a vizat un grup de soldaţi străini" în provincia Parwan şi "patru soldaţi străini, doi poliţişti şi 10 civili au fost ucişi", a declarat pentru agenţia citată Waheed Sediqqi, purtător de cuvânt al guvernatorului din Parwan.

ISAF (forţa de asistenţă pentru securitate) a confirmat moartea a patru dintre soldaţii săi, fără a preciza deocamdată naţionalitatea acestora.

Anterior, agenţia Reuters a transmis că atentatul din Parwan s-a soldat cu moartea a cel puţin şase militari ai NATO, notând că este cel mai grav atac lansat în acest an împotriva forţelor internaţionale.
..................................................

Cel puţin şase militari ai NATO au fost ucişi marţi în Afganistan, într-un atac sinucigaş cu bombă comis în provincia Parwan, la nord-est de Kabul, potrivit Reuters, citată de Agerpres. Este cel mai grav atac lansat în acest an împotriva forţelor internaţionale, mai scrie agenţia citată.

Atentatul nu a fost revendicat, iar naţionalitatea militarilor NATO ucişi nu a fost precizată deocamdată.

Forţa internaţională ISAF nu a făcut până în prezent declaraţii cu privire la acest atac.

AFP citează, în schimb, un comunicat al ISAF care indică că patru soldaţi ai NATO au fost ucişi marţi în estul Afganistanului, într-un atac al 'forţelor inamice'.

×