x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru rinoceri dintr-o specie rară au murit în Nepal

Patru rinoceri dintr-o specie rară au murit în Nepal

29 Aug 2018   •   17:52
Patru rinoceri dintr-o specie rară au murit în Nepal

Un exemplar rar de rinocer cu un singur corn a decedat, marţi, în cea mai mare rezervaţie naturală din Nepal, numărul total al animalelor din această specie care au murit în ultima lună şi jumătate în această ţară ajungând astfel la patru, relatează miercuri DPA. 

Un rinocer mascul a fost găsit mort, marţi, în Parcul Naţional Chitwan National Park situat la 120 de kilometri sud-vest de Kathmandu, a anunţat purtătorul de cuvânt al rezervaţiei, Nurendra Aryal. 

''Animalul a fost trimis pentru o autopsie. Se pare că ar fi decedat în urmă cu două zile'', a declarat reprezentantul parcului pentru agenţia germană de ştiri. 

Săptămâna trecută, o femelă de rinocer indian, care fusese rănită anterior, a fost găsită moartă într-un iaz din rezervaţie, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

''Alţi doi au murit pentru că erau bătrâni. Creşterea numărului de exemplare poate fi de asemenea o cauză a deceselor însă este necesar un studiu ştiinţific pentru a afla mai multe'', a mai spus reprezentantul rezervaţiei. 

În Nepal trăiesc 645 de rinoceri, Parcul Naţional Chitwan adăpostind cel mai mare efectiv al acestor animale sălbatice - peste 600 de exemplare.AGERPRES

×