x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Pepită de aur de 5,5 kilograme, găsită de un căutător amator din Australia

(VIDEO) Pepită de aur de 5,5 kilograme, găsită de un căutător amator din Australia

17 Ian 2013   •   15:22
(VIDEO) Pepită de aur de 5,5 kilograme, găsită de un căutător amator din Australia
Sursa foto: Captura YouTube

Un căutător amator de aur din statul australian Victoria a găsit o pepită de aur de 5,5 kilograme. Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a găsit pepita miercuri, folosind un detector de metale. Enorma pepită era îngropată la 60 de centimetri sub pământ, în apropierea oraşului Ballarat, un oraş minier. Valoarea pepitei a fost estimată la peste 235.000 de euro.

Experţii spun că zona a fost prospectată pentru aur de zeci de ani, însă nu o asemenea descoperire nu a fost făcută niciodată.

"Sunt căutător şi vânzător de aur de 20 de ani şi nu mi-aduc aminte să se fi găsit vreodată o pepită mai mare de 2,8 kilograme", spune Cordell Kent, proprietar al companiei miniere Ballarat Mining Exchange Gold Shop.

"Este o descoperire foarte importantă din punct de vedere al specimenului mineral. Se caută aur în zonă de 162 de ani şi iată că încă se mai găsesc astfel de pepite. Este nemaipomenit", a adăugat Kent.

Un clip video cu pepita în formă de "Y" a fost postat pe YouTube, miercuri, de utilizatorul TroyAurum, care a declarat că nu el a găsit pepita, ci o cunoştinţă. 

Aurul se vinde în Australia la preţul de 1.600 de dolari australieni pentru uncie, ceea ce înseamnă că valoarea pepitei este de 283.200 de dolari australieni. La valoarea catnitativă, însă, se adaugă valoarea sporită de care beneficiază pepitele de peste un kilogram, ceea e înseamnă că peptia valorează aproximativ 300.000 de dolari australieni, adică aproximativ 235.000 de euro.

Potrivit unei publiaţii locale, care a vorbit cu bărbatul care a descoperit pepita, acesta caută aur în felul acesta de peste 20 de ani.

Cordell Kent spune că această descoperire va duce, cel mai probabil, la un val de căutători care vor veni în zonă.

"Nimic nu e mai frumos pe lume decât să dezgropi bani", a adăugat Kent. 

Pepita de 5,5 kilograme

×
Subiecte în articol: pepita aur aur australia cautator aur