x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 140 de răniţi la Gay Pride în Belgrad, în confruntările dintre poliţie şi grupuri de tineri

Peste 140 de răniţi la Gay Pride în Belgrad, în confruntările dintre poliţie şi grupuri de tineri

11 Oct 2010   •   00:00

Defilarea Gay Pride organizată duminică la Belgrad, prima după aproximativ zece ani, a fost marcată de confruntări violente între forţele de ordine şi elemente homofobe, în care au fost rănite peste 140 de persoane, dar şi de acte de vandalism, relatează AFP.

Centrul capitalei sârbe a fost cuprins timp de mai multe ore de tensiune, din cauza celor aproximativ 6.000 de tineri, potrivit poliţiei, care au încercat, dar fără să reuşească, să se apropie de manifestanţii homosexuali.

Aproximativ 5.600 de poliţişti, purtând echipament antirevoltă, au respins manifestanţii, după ce au încercuit cartierul în care s-a desfăşurat parada, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Iviţa Dacici.

La manifestaţia homosexualilor, care au desfăşurat un steag în culorile curcubeului, care reprezintă cauza lor, au participat aproximativ 1.000 de persoane, care au defilat fără incidente într-un perimetru restrâns din centrul oraşului.

Guvernul sârb era reprezentat la manifestaţie de ministrul pentru Drepturile Omului şi Minorităţilor, Svetozar Ciplici.

"Este un prim pas. Ne aşteaptă un drum lung, dar sunt fericită că acest (Gay Pride) a avut, în sfârşit, loc", a declarat Sara, o participantă.

"După ce am trăit în frică, avem nevoie de acest marş pentru a deveni vizibili. Să fii înconjurat de poliţişti nu este ideal, dar este o primă (defilare Gay Pride). În zece ani, poate, lucrurile vor diferite", a declarat Nikola.

×
Subiecte în articol: externe