x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste jumătate dintre germani sunt îngrijoraţi de posibilitatea implicării ţării lor în conflicte armate

Peste jumătate dintre germani sunt îngrijoraţi de posibilitatea implicării ţării lor în conflicte armate

de Agerpres    |    14 Dec 2014   •   08:32

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei, mai exact 54%, sunt îngrijoraţi de posibilitatea implicării ţării lor în conflicte armate, dezvăluie directorul Institutului de studii sociologice din Allensbach, Renate Koecher, într-un articol publicat în Wirtschaftswoche, informează agenţia de presă Unian.

"Criza din jurul Ucraina, destabilizarea situaţiei din multe regiuni ale lumii, ameninţarea care pleacă de la grupările teroriste, toate acestea au influenţat conştiinţa germanilor şi au acutizat senzaţia lor de pericol", relatează Renate Koecher rezultatele unui studiu realizat de instituţia pe care o conduce.

De asemenea, potrivit Koecher, persoanele în vârstă din Germania sunt îngrijorate de creşterea numărului de infracţiuni în ţara lor. Fiecare al doilea respondent şi-a exprimat preocuparea în legătură cu posibilitatea ca la vârsta pensionării să nu-şi mai poată menţine nivelul de trai de dinainte.

După cum aminteşte agenţia de presă Unian, peste 60% dintre germani susţin linia fermă adoptată de conducerea Germaniei faţă de Rusia. În acelaşi timp, doar în jur de 25% dintre germani sprijină o eventuală aderare a Ucrainei la NATO.

×