x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste un sfert din populaţia de patru milioane de locuitori a Bosniei este afectată de inundaţii

Peste un sfert din populaţia de patru milioane de locuitori a Bosniei este afectată de inundaţii

de Agerpres    |    19 Mai 2014   •   17:27
Peste un sfert din populaţia de patru milioane de locuitori a Bosniei este afectată de inundaţii

Peste un sfert din populaţia de patru milioane de locuitori a Bosniei a fost afectată de cele mai grave inundaţii ce au lovit Balcanii în mai mult de un secol, a afirmat luni ministrul de externe bosniac, Zlatko Lagumdzija, relatează Reuters.

El a declarat că peste 100.000 de case şi alte clădiri nu mai sunt utilizabile şi aproximativ un milion de persoane nu mai au acces la apă potabilă. "Consecinţele inundaţiilor sunt devastatoare", a declarat Lagumdzija.

Potrivit DPA, bilanţul oficial al morţilor în inundaţiile din Serbia, Bosnia şi Croaţia a crescut la 39, dar alte persoane sunt date în continuare dispărute.

Autorităţile în Serbia au anunţat 19 morţi, dintre care 12 numai în oraşul Obrenovac, în apropiere de Belgrad, cel mai puternic lovit de intemperii. În Bosnia, un nou bilanţ indică 19 morţi şi opt persoane dispărute. Majoritatea victimelor au fost descoperite la Doboj.

În Croaţia s-a înregistrat o victimă.  

×
Subiecte în articol: inundatii bosnia inundatii croatia