x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit cea mai bătrână pisică din lume. Câţi ani avea şi care este recordul de vârstă

A murit cea mai bătrână pisică din lume. Câţi ani avea şi care este recordul de vârstă

13 Iun 2014   •   15:56
A murit cea mai bătrână pisică din lume. Câţi ani avea şi care este recordul de vârstă

Poppy, o pisică crescută de o famile britanică, care deţinea recordul de cea mai bătrână pisică din lume, a murit în urma unei infecţii.

Pisica avea 24 de ani şi a moştenit titlul de cea mai bătrână pisică din lume, anul trecut, după moartea lui Pinky, o pisică de 23 de ani din statul american Kansas.

Poppy, care a fost crescută de proprietara Jacqui West alături de alte patru pisici, un iepure şi un hamster, a făcut o infecţie, iar în ultimele zile nu-şi mai putea mişca picioarele din spate.

Deşi oarbă şi surdă, când a primit titlul de cea mai bătrână pisică din lume, anul trecut, Poppy continua să fie stăpână printre celelalte animale ale casei, muşcând de ureche orice concurentă care încerca să-i fure mâncarea.

Proprietara spune că Poppy a mâncat conserve şi hrană uscată toată viaţa, ocazional scăpând şi la fast-food, având o slăbiciune pentru kebab.

Recordul de cea mai bătrână pisică din toate timpurile aparţine pisicii Creme Puff, care a trăit în Texas şi care a ajuns la vârsta de 38 de ani şi 3 zile, până la moartea sa, în 2005. O pisică obişnuită de casă trăieşte în medie 15 ani. 

×
Subiecte în articol: pisica record longevitate