x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PLOI TORENŢIALE în Italia. O persoană a murit, alte 600 au fost evacuate din cauza inundaţiilor (VIDEO)

PLOI TORENŢIALE în Italia. O persoană a murit, alte 600 au fost evacuate din cauza inundaţiilor (VIDEO)

20 Ian 2014   •   14:50
PLOI TORENŢIALE în Italia. O persoană a murit, alte 600 au fost evacuate din cauza inundaţiilor (VIDEO)

Un medic a murit, un alt bărbat a fost dat dispărut, iar alte aproximativ 600 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, în apropiere de Modena (nord-est), din cauza ploilor torenţiale, relatează Mediafax. La Bastiglia, în provincia Modena, pompierii căutau un bărbat dispărut, în noaptea de duminică spre luni, în apele unui canal.

La Genova, un medic de origine siriană, Elias Kassabij, în vârstă de 66 de ani, care s-a dus în vizită la un pacient, a decedat după ce a fost luat de ape, iar tatăl bolnavului s-a salvat agăţându-se de copaci şi a chemat ajtoare.

În zona Modena, Carpi, Medolla şi Mirandoli aproape 600 de persoane au fost evacuate din locuinţe, ca măsură de precauţie, din cauza unor viituri şi inundaţii. Aceste persoane au fost cazate în hoteluri sau structuri sanitare.

Circulaţia a fost închisă pe mai multe drumuri.

Ploile torenţiale s-au deplasat luni către sud, după ce au fost deosebit de violente în Liguria, provocând aproximativ 100 de alunecări de teren şi torenţi de noroi.

Doi conductori de pe linia Intercity Milano-Vintimille care asigură legătura între Italia şi Franţa au fost uşor răniţi de pietre care s-au prăbuşit peste tren, vineri.

Autorităţile căutau să organizeze lunni evacuarea garniturii care a deraiat. Unele vagoane se aflau în continuare pe calea ferată şi erau ameninţate de alunecarea progresivă a unui teren pe care se află un imobil cu mai multe apartamente construit în anii '60-'70.

×