x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia bulgară curăţă drumurile de bandiţi

Poliţia bulgară curăţă drumurile de bandiţi

de Petio Petkov    |    14 Dec 2009   •   00:00

Poliţia bulgară a neutralizat, în noaptea de duminică spre luni, un grup criminal care a efectuat în ultimii ani mai multe jafuri armate în zona Autostrăzii Tracia (Sofia-Plovdiv-Burgas). Unul dintre atacanţii care purtau măşti, veste antiglonţ şi uniforme poliţieneşti a fost împuşcat mortal în cap. Doi au reuşit să fugă, trăgând cu automate Kalaşnikov. Automobilul poliţiştilor a fost ciuruit de gloanţe. Un poliţist a fost rănit.

Numele criminalilor se cunosc. Cel împuşcat este în vârstă de 38 de ani şi are o lungă listă cu infracţiuni, printre care arestări pentru posesie ilegală de armament şi de narcotice, insuficientă însă ca judecătorii bulgari să îl condamne. În automobilul criminalilor au fost găsite muniţii pentru Kalaşnikov, pistoale, două staţii radio şi alte articole poliţieneşti.

A fost eliberat un cetăţean turc - ultima victimă a grupului. Acesta fusese oprit de falşii poliţişti, agresat şi prădat. Maşina victimei, un Audi-6, a fost găsită incendiată. Membrii grupului criminal al aşa-zişilor "Fraţi Crocodili" au fost arestaţi sub acuzaţia de jaf armat acum cinci ani, dar până la urmă au fost achitaţi.

TEROARE PE AUTOSTRADĂ
După cum scrie săptămânalul Tema, 16 bande terorizează străinii care tranzitează Bulgaria şi aduc pagube statului în valoare de zeci de milioane de euro din taxele necolectate în urma redirecţionării traficului prin Grecia. Cel mai des atacaţi sunt muncitorii turci din Germania care se întorc în ţara lor pentru a-şi petrece concediul. Au căzut victimă bandiţilor şi mai mulţi comercianţi români şi moldoveni în drum spre Turcia pentru a cumpăra marfă.

De regulă, bandiţii acţionează în zonele de munte ale drumurilor internaţionale E-80, în apropierea capitalei Sofia şi E-85 - Giurgiu-Russe-graniţa cu Turcia. Ei opresc victimele folosind uniforme poliţieneşti şi automobile cu girofaruri. Pentru a bloca orice rezistenţă, falşii poliţişti care poartă automate Kalaşnikov se prezintă ca "narcopolice" ("narcopoliţişti") pregătiţi să tragă. De regulă astfel de atacuri au loc în cursul nopţii.

×
Subiecte în articol: externe