x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția indiană a reținut un jurnalist, din cauza unor comentarii făcute pe rețelele de socializare

Poliția indiană a reținut un jurnalist, din cauza unor comentarii făcute pe rețelele de socializare

28 Iun 2022   •   11:40
Poliția indiană a reținut un jurnalist, din cauza unor comentarii făcute pe rețelele de socializare

Poliția indiană a reținut un jurnalist pentru comentarii făcute pe rețelele de socializare. Este vorba despre un critic al premierului Narendra Modi, iar jurnalistul este acuzat că a insultat convingerile religioase.

Mohammed Zubair de la AltNews, un critic vocal al guvernului premierului Narendra Modi, a fost acuzat că a insultat convingerile religioase pe Twitter, a anunțat o organizație media. Liderii opoziției și jurnaliștii au condamnat arestarea.

Aceștia au spus că este o încercare clară a guvernului hindus-naționalist de a-i reprima pe cei care denunță discursul instigator la ură.

Recent, Zubair a evidențiat comentariile unui purtător de cuvânt al partidului de guvernământ Bharatiya Janata Party (BJP), care l-ar fi insultat pe profetul Mahomed în timpul unei dezbateri televizate. Tweetul său a fost distribuit pe scară largă și a determinat mai multe țări musulmane să protesteze față de India.

În ultimele săptămâni, naționaliștii hinduși au atras atenția asupra comentariilor făcute în trecut de Mohammed Zubair și au cerut ca acesta să fie urmărit penal pentru că le-a rănit sentimentele religioase.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india