x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia portugheză intenţionează să redeschidă dosarul dispariţiei lui Maddie McCann

Poliţia portugheză intenţionează să redeschidă dosarul dispariţiei lui Maddie McCann

24 Oct 2013   •   17:51
Poliţia portugheză intenţionează să redeschidă dosarul dispariţiei lui Maddie McCann

Poliţia judiciară portugheză intenţionează să solicite redeschiderea anchetei pe marginea dispariţiei fetiţei britanice Madeleine McCann în Portugalia, în 2007, relatează cotidianul Correio da Manha, citat de AFP.
“Ipoteza redeschiderii anchetei este foarte serios luată în calcul, dar va trebui ca aceasta să fie solicitată Ministerului Public, care are ultimul cuvânt”, scrie ziarul, fără a cita vreo sursă pentru această informaţie.
Potrivit cotidianului, poliţia judiciară, care în martie 2012 a detaşat o echipă pentru a reexamina dosarul de la Porto, ar dori să redeschidă ancheta pentru a merge pe pista unei răpiri organizate de o reţea de pedofili.
Direcţia naţională a poliţiei judiciare nu a dorit să comenteze informaţiile.
Madeleine McCann, care avea trei ani la vremea respectivă, a dispărut la 3 mai 2007 din staţiunea balneară Praia da Luz, unde se afla în concediu cu familia.
Poliţia portugheză a clasat dosarul în 2008, după 14 luni de investigaţii controversate, marcate în special de acuzarea părinţilor fetiţei.
După ce a studiat dosarul timp de doi ani, Marea Britanie a deschis oficial propria anchetă în iulie şi a adresat Portugaliei o solicitare de cooperare judiciară.
Poliţia judiciară portugheză a desemnat o echipă care va face demersurile solicitate de autorităţile britanice, a confirmat la începutul lui octombrie directorul său naţional, Jose Almeida Rodrigues.
În cadrul demersurilor sale, poliţia portugheză ar urma să obţină noi mărturii care nu vor putea fi integrate în anchetă decât dacă fetiţa este găsită, potrivit Correio da Manha.
Săptămâna trecută, poliţia britanică a primit peste 2.400 de apeluri şi mesaje ca urmare a difuzării în Europa a unor emisiuni consacrate acestui caz şi publicării a două portrete-robot ale unui bărbat văzut cărând un copil “cu părul blond” în seara dispariţiei micuţei Madeleine.


×
Subiecte în articol: cazul Maddie McCann