x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militanţi pro-ruşi din Doneţk au ocupat secţii de poliţie din oraşul ucrainean Slaviansk. Aceştia au pus mâna pe 20 de puşti şi 400 de pistoale

Militanţi pro-ruşi din Doneţk au ocupat secţii de poliţie din oraşul ucrainean Slaviansk. Aceştia au pus mâna pe 20 de puşti şi 400 de pistoale

de Agerpres    |    12 Apr 2014   •   15:19
Militanţi pro-ruşi din Doneţk au ocupat secţii de poliţie din oraşul ucrainean Slaviansk. Aceştia au pus mâna pe 20 de puşti şi 400 de pistoale

Militanţi proruşi au capturat cel puţin 400 de pistoale şi 200 de arme automate de la comisariatul de poliţie pe care l-au ocupat la Slaviansk, oraş în sudul Ucrainei, a anunţat sâmbătă poliţia ucraineană, potrivit Reuters.

"Obiectivul ocupării (comisariatului) au fost armele", se arată într-o declaraţie a poliţiei dată publicităţii la Kiev. Militanţii proruşi "împart aceste arme participanţilor la protestul din Slaviansk", se adaugă în declaraţie.

Totodată, poliţia ucraineană a mai anunţat că militanţii proruşi din Slaviansk au ocupat o a doua clădire, care adăposteşte cartierul general al serviciului de securitate. 

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra unui comisariat de poliţie din Slaviansk, oraş în estul Ucrainei, a anunţat sâmbătă ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov pe contul său de Facebook, informează Reuters.

"Bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au preluat controlul asupra comisariatului de poliţie din Slaviansk. Răspunsul va fi foarte dur, deoarece există o diferenţă între protestatari şi terorişti", a spus Avakov.

Se pare că aceştia ar proveni din Donetsk.

Într-o conversaţie telefonică cu site-ul ruse lifenews.ru, primăriţa din localitate, Nelly Chtepa, a declarat că este vorba de 'miliţieni din Donetsk', metropolă situată la circa 60 de kilometri de Slaviansk, unde separatiştii şi-au instalat de aproape o săptămână sediul administraţiei regionale.

"I-am întrebat cine sunt, mi-au spus că sunt miliţieni din Donetsk. Îi cunosc pe mulţi dintre ei, sunt oameni de-ai noştri şi cer un referendum", a declarat Chtepa.

"Suntem cu toţi de acord cu acest lucru", a adăugat edilul, avertizând împotriva oricărei încercări de intervenţie în forţă. "Întregul oraş va face zid pentru a-i apăra pe băieţii care au ocupat clădirea", a asigurat ea.

Ziarişti AFP prezenţi la faţa locului au constatat că în apropierea comisariatului din Slaviansk s-au adunat numeroşi civili care strigă "Rusia! Rusia!".

Ministerul de Interne al Ucrainei a precizat la rândul său într-un comunicat că atacatorii provin din 'aşa-numita Republică Donetsk', proclamată în acest oraş de insurgenţi. Totodată, ministerul menţionat a spus că obiectivul atacatorilor a fost să pună mâna pe arme, aceştia reuşind să intre în posesia a '20 de puşti automate şi a peste 400 de pistoale marca Makarov, dar şi a muniţiei'. Atacatorii 'împart armele participanţilor la mitingul' din faţa comisariatului, se mai precizează în comunicatul Ministerului de Interne al Ucrainei.

Totodată, poliţia ucraineană a anunţat într-un comunicat că atacatorii proruşi care au ocupat sâmbătă comisariatul din Slaviansk au preluat controlul în cursul după amiezii şi asupra sediului serviciului de securitate din acelaşi oraş. "Acelaşi grup armat care a ocupat comisariatul a preluat controlul clădirii serviciului de securitate" (SBU), a anunţat poliţia din regiunea Donetsk.


×
Subiecte în articol: ucraina donetk Rusia