x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia, tot mai aproape de adoptarea monedei Euro

Polonia, tot mai aproape de adoptarea monedei Euro

25 Mar 2014   •   10:56
Polonia, tot mai aproape de adoptarea monedei Euro

Din punct de vedere legislativ, a început o săptămână liniştită în Parlamentul European. Deputaţii europeni se concentrează pe rezultatele summitului UE de săptămâna trecută şi relaţiile cu SUA (inclusiv comerţul şi abordarea Rusiei) înaintea summit-ului UE-SUA ce va avea loc la Bruxelles miercuri. Pe ordinea de zi a săptămânii se mai află situaţia muncitorilor imigranţi în Qatar şi adoptarea monedei euro de către Polonia.

Miercuri va avea loc o Conferinţă a Preşedinţilor deschisă tuturor eurodeputaţilor, în cadrul căreia vor fi discutate rezultatele summit-ului UE de săptămâna trecută, care a extins sancţiunile împotriva Rusiei după anexarea Crimeii. La conferinţă va participa preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Rolul serviciilor financiare în acordul comercial UE-SUA (TTIP) şi combaterea evaziunii fiscale sunt temele cheie ale discuţiilor din 24-26 martie, de la Washington DC, dintre o delegaţie de deputaţi de la comisia pentru afaceri economice şi membri ai Congresului SUA.

Pe 24 mi 25 martie, o delegaţie de la comisia pentru afaceri economice se va reuni cu autorităţi poloneze pentru a evalua progresul ţării către adoptarea monedei euro. O delegaţie de eurodeputaţi de la subcomisia pentru drepturile omului şi comisia pentru afaceri externe se va deplasa în Qatar pentru a evalua situaţia muncitorilor imigranţi.

×