x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea lui Francois Hollande nu a avut de suferit de pe urma scandalului amoros

Popularitatea lui Francois Hollande nu a avut de suferit de pe urma scandalului amoros

21 Ian 2014   •   16:33
Popularitatea lui Francois Hollande nu a avut de suferit de pe urma scandalului amoros

Dezvăluirile despre relaţia de dragoste între şeful statului francez şi o tânără actriţă în vogă i-a ofensat pe unii, dar nu i-a afectat câtuşi de puţin cotra de popularitate. Astfel, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters, simpatia francezilor pentru Francois Hollande a rămas aceeaşi şi după ce a anunţat noile reforme economice, şi după scandulul ce a scos la iveală legătura lui secretă cu actriţa Julie Gayet.

22% dintre cei intervievaţi pe tema popularităţii preşedintelui au declarat că sunt mulţumiţi de Hollande – procent neschimbat faţă de cel obţinut în urma precedentului sondaj de luna trecută, realizat de Ifop pentru Le Journal du Dimanche, prin telefon, în perioada 10 ianuarie -18 ianuarie, pe un eşantion de 1.950 de persoane cu vârste de peste 18 ani.

Hollande a evitat sistematic, până acum, întrebările ziariştilor care au vrut să afle despre legătura lui cu actriţa Julie Gazet, dezvăluită de revista Closer, care a publicat şi fotografii cu preşedintele cu casca pe cap, pe motocicletă, ducându-se noaptea, în taină, acasă la actriţă.

Popularitatea lui Hollande, după cel mai recent sondaj de opinie, a crescut faţă de cea din luna noiembrie, când a fost la cel mai scăzut nivel, de 15%. Cu toate acestea, Hollande are o popularitate mul t mai scăzută de cât cea pe care a avut-o predecesorul său, conservatorul Nicolas Sarkozy, în aceeaşi perioadă, în timpul mandatului prezidenţial
din perioada 2007-2012.  (S.Stancu)

×
Subiecte în articol: francois hollande Julie Gayet