x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portavocea Kremlinului amenință cu războiul nuclear!

Portavocea Kremlinului amenință cu războiul nuclear!

de Şerban Mihăilă    |    25 Mar 2022   •   12:52
Portavocea Kremlinului amenință cu războiul nuclear!
Sursa foto: Hepta

Al Treilea Război Mondial ar putea fi „declanșat în curând” și ar deveni o confruntare „nucleară”, amenință televiziunea de stat a Rusiei, „Rossiya-1”, portavocea Kremlinului.

Televiziunea de stat controlată cu mână de fier de către președintele Vladimir Putin difuzează mesaje belicoase, avertizând că ar putea avea loc o „ciocnire directă” între Rusia și Occident. În acest scenariu, Rusia ar putea fi nevoită să folosească armele nucleare, „fie că ne place sau nu”, se afirmă la televiziunile dirijate de Kremlin, informează publicația britanică „Daily Star”.

Unul dintre cele mai puternice mijloace de propagandă ale Moscovei, „Rossiya-1” susține că Putin va recurge la armele nucleare, dacă forțe de menținere a păcii ale NATO vor fi trimise pe teren în Ucraina, ceea ce ar declanșa Al Treilea Război Mondial.

Chiar dacă propunerea Poloniei - în privința trimiterii de trupe NATO - nu a primit undă verde din partea liderilor blocului militar transatlantic, virulența răspunsului venit de la Kremlin trădează o instabilitate periculoasă a liderului său.

Amenințări cu subiect și predicat

Cele mai recente amenințări de la Kremlin au venit pe fondul unor imagini care prezentau scene de la înmormântarea cu onoruri militare a comandantului adjunct al flotei Mării Negre, Andrei Paliy, 51 de ani, ucis în luptele din Mariupol, la 20 martie.

În timpul transmisiunii au fost difuzate avertismente dure și concertate din partea purtătorilor de cuvânt ai propagandei lui Putin de la televiziunea de stat, care se arătau îngrijorați că, dacă NATO va trimite forțe de menținere a păcii în Ucraina, există mari șanse pentru izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial, mai arată ziarul britanic.

Olga Skabeieva, gazda emisiunii „60 de Minute” de la „Rossiya 1”, a vorbit extrem de clar despre desfășurarea de trupe NATO în Ucraina.

„Alianța ar trebui să înțeleagă că acest lucru va reprezenta o ciocnire directă între forțele armate ale Rusiei și NATO. Iar modul în care se va încheia această ciocnire nu merită probabil să fie explicat...Se numește Al Treilea Război Mondial!”, a spus Skabeieva, citată de „Daily Star”.

Polonia, în vizor

Concomitent, la „Canal Unu Rusia”, un alt post controlat de Kremlin, colonelul Iuri Knutov, expert militar, a reluat aceeași amenințare.

„Dacă mai există oameni sănătoși la cap în NATO, aceștia nu vor aproba o operațiune de menținere a păcii în Ucraina!”, a declarat Knutov, care este și șeful Muzeului rus de Apărare Aeriană, citat de ziarul britanic. „De ce? Pentru că o decizie a NATO în acest sens ar însemna o declarație de război de facto împotriva Rusiei!”, a adăugat el.

„Pentru a câștiga acest război, fie că ne place sau nu, va trebui să folosim arme nucleare tactice în teatrul de operațiuni. Acest lucru va implica apoi utilizarea unor arme nucleare strategice puternice, ceea ce ar însemna un război nuclear universal!”, a precizat Knutov.

De asemenea, televiziunea controlată de Kremlin susține că Varșovia ar putea încerca să recupereze teritorii ucrainene care au făcut parte din Polonia, cum ar fi orașul Lvov.

Potrivit sursei citate, prezentatorul Viaceslav Nikonov a anunțat că șoferii de camioane rusești blocați la graniță au observat „o acumulare de trupe americane și poloneze”.

×
Subiecte în articol: razboi nuclear