x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ponta - Obama, întrevedere de un sfert de oră la Johannesburg (FOTO)

Ponta - Obama, întrevedere de un sfert de oră la Johannesburg (FOTO)

11 Dec 2013   •   00:25
Ponta - Obama, întrevedere de un sfert de oră la Johannesburg (FOTO)

Funerariile fostului președinte sud-african Nelson Mandela, la Johannsburg, au prilejuit o primă întâlnire dintre premierul Victor Ponta și șeful executivului american, Barack Obama.

Întâlnirea a avut loc în tribuna stadionului unde a avut loc ceremonia desfășurată în memoria lui Nelson Mandela, imediat după momentul în care Barack Obama susținuse un discurs în memoria celui dispărut.
Deși Obama și Ponta s-au întreținut circa un sfert de oră, alături de cei doi aflându-se și fostul prim-ministru britanic Tony Blair, premierul român a lăsat să se înțeleagă că discuția a avut un caracter neoficial, niciunul dintre subiectele abordate nefiind făcut public.
Tot la Johannesburg, Ponta a avut și o scurtă întâlnire cu fostul secretar de stat american Hillary Clinton.

Delegații sosite din toate colțurile lumii, conduse de șefi de stat și de guvern, au omagiat la Johannesburg personalitatea lui Nelson Mandela, ce va rămâne în conștiința umanității un simbol al luptei pentru egalitate între oameni.
De la ceremonie a lipsit prim-ministru israelian Bibi Netanyahu, care, ca și Traian Băsescu, și-a motivat absența prin lipsa bugetului necesar deplasării.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta barack obama