x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PPE are cu 25 de mandate mai mult decât socialiştii, potrivit unei noi proiecţii a PE

PPE are cu 25 de mandate mai mult decât socialiştii, potrivit unei noi proiecţii a PE

26 Mai 2014   •   17:05

Distanţa se micşorează puţin între numărul de mandate obţinute de conservatorii Partidului Popular European (PPE) şi socialişti în Parlamentul European, potrivit unei noi proiecţii a Parlamentului care acordă PPE un avans de 25 de locuri, relatează AFP.

Potrivit acestei proiecţii comunicate în jurul orei 11:00 GMT, PPE ar avea 214 locuri, şi socialiştii 189 de locuri.

Liberalii sunt al treilea grup, cu 66 de deputaţi,  în faţa Verzilor care obţin 52 de deputaţi.
Având în vedere ascensiunea euroscepticilor, a extremei-drepte şi a stângii radicale, singura majoritate posibilă pare să rezide într-o mare coaliţie între conservatori şi socialişti, cu eventuala contribuţie a liberalilor.

Stânga radicală deţine 42 de locuri.
Euroscepticii grupaţi în jurul partidului britanic UKIP, condus de Nigel Farage, vor deţine deţin 38 de locuri în viitorul Parlament.

Din grupul neafiliaţilor din fostul Parlament European, au câştigat membri ai unor formaţiuni precum Frontul Naţional din Franţa, Partidul Libertăţii din Austria (FPO) şi Partidul Libertăţii (PVV), olandez. Formarea unui grup necesită un minim de 25 de deputaţi originari din şapte ţări.

În fine, Parlamentul European a clasat la rubrica “alţii” aleşii unor partide care nu au fost reprezentate în fostul PE, precum Mişcarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo în Italia şi partidul german Alternative fur Deutschland sau neonaziştii din partidul de extrema-dreaptă Zorii Aurii, din Grecia. Acest grup are 63 de locuri, potrivit ultimei proiecţii.


×