x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăbuşirea avionului flydubai: Putin afirmă că asistenţa acordată rudelor celor decedaţi este prioritară

Prăbuşirea avionului flydubai: Putin afirmă că asistenţa acordată rudelor celor decedaţi este prioritară

19 Mar 2016   •   08:59
Prăbuşirea avionului flydubai: Putin afirmă că asistenţa acordată rudelor celor decedaţi este prioritară

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că în prezent ajutorul acordat rudelor celor decedaţi în accidentul avionului flydubai de sâmbătă dimineaţa reprezintă o prioritate, relatează agenţiile ruse de ştiri preluate de Reuters, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Şeful statului a declarat că acum prioritatea este asistenţa acordată familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa", a declarat Peskov.

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane.

"Potrivit primelor informaţii, la bord se aflau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Toţi au murit", a precizat comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

Avionul s-a prăbuşit la "o a doua tentativă de aterizare din cauza condiţiilor meteorologice proaste", a anunţat la rândul său Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Accidentul aerian s-a produs în jurul orei 00.50 GMT, precizează sursa citată, adăugând că aparatul de zbor a luat foc după impactul cu solul şi incendiul a fost stins după o oră.

Potrivit postului tv LifeNews, avionul a căzut la circa o sută de metri de pista de aterizare, în condiţii de vizibilitate proastă. Boeingul a încercat să aterizeze timp de două ore, zburând pe deasupra Rostov-pe-Don "din cauza condiţiilor meteo dificile", afirmă canalul.

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: FlyDubai Vladimir Putin