x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curtea Supremă din Pakistan a dispus arestarea premierului Raja Pervez Ashraf

Curtea Supremă din Pakistan a dispus arestarea premierului Raja Pervez Ashraf

15 Ian 2013   •   12:57
Curtea Supremă din Pakistan a dispus arestarea premierului Raja Pervez Ashraf
Sursa foto: Farooq NAEEM/AFP

Curtea Supremă din Pakistan a dispus arestarea premierului Raja Pervez Ashraf alături de alte 15 persoane, acuzate de fapte de corupţie.

Ashraf este acuzat că a primit mită pentru aprobarea unor proiecte energetice în 2010, pe când era ministul Apelor şi Energiei. Asharaf neagă acuzaţiile.

Decizia Curţii Supreme vine în contextul în care proteste masive împotriva premierului, conduse de clericul Tahirul Qadri, au avut loc în capitala Islamabad. Decizia Curţii a fost pronunţată în timpul unui astfel de protest, fiind întâmpinată de mulţime cu aplauze şi urale.

Tahirul Qadri, fondatorul partidului Mişcarea Poporului Pakistanez, nu mai este oficial implicat în politică, însă analiştii din această ţară au speculat că clericul ar fi susţinut de elemente din justiţie şi armată care vor înlăturarea lui Asharaf.

Predecesorul lui Ashraf, Yousuf Raza Gilani, a fost demis din funcţie în iunie 2012, după ce un tribunal l-a găsit vinovat de împiedicarea anchetei într-un dosar de corupţie deschis împotriva preşedintelui Asif Ali Zardari, acuzat de deturnare de fonduri şi înstrăinarea lor în conturi elveţiene.

Ordinul de arestare a premierului Raja Pervez Ashraf trebuie pus în aplicare în 24 de ore. 

×