x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIERĂ LA VATICAN. Propunere INCREDIBILĂ făcută de Papa Francisc în legătură cu faimoasa Capelă Sixtină

PREMIERĂ LA VATICAN. Propunere INCREDIBILĂ făcută de Papa Francisc în legătură cu faimoasa Capelă Sixtină

17 Oct 2014   •   10:25
PREMIERĂ LA VATICAN. Propunere INCREDIBILĂ făcută de Papa Francisc în legătură cu faimoasa Capelă Sixtină

Papa Francisc a permis pentru prima dată ca faimoasa Capelă Sixtină să fie închiriată pentru un eveniment privat al unei companii. Potrivit ziarului The Daily Telegraph, citat de Agerpres, câştigurile obţinute în urma evenimentului vor fi donate organizaţiilor caritabile care au grijă de cei săraci şi fără adăpost. Vaticanul a anunţat totodată că va limita numărul de vizitatori ai capelei la actualul număr de 6 milioane, pe fondul temerilor că frescele sunt afectate de respiraţia şi transpiraţia turiştilor.

La concertul care va avea loc sâmbătă pe fundalul splendidelor fresce ale lui Michelangelo vor participa circa 40 de turişti bogaţi, care s-au înscris la un tur exclusivist al Italiei organizat de compania Porsche. Deşi Vaticanul nu va divulga cât va câştiga de pe urma evenimentului, turul de cinci zile al Romei organizat de Porsche Travel Club costă până la 5.000 de euro de turist, ceea ce ar însemna un câştig total de 200.000 de euro. Participanţilor li s-a promis 'un concert magnific în Capela Sixtină', interpretat de corul Accademiei di Santa Cecilia din Roma, fondată în secolul al XVI-lea.

Turiştii vor servi ulterior o 'cină de gală' în mijlocul Muzeelor Vaticanului, 'înconjuraţi de capodoperele unor artişti de renume mondial, cum ar fi Michelangelo şi Rafael'.

Deşi în Capela Sixtină au mai avut loc concerte, a fost vorba de evenimente organizate pentru biserică, cum ar fi cele în onoarea lui papilor Ioan Paul al II-lea şi Papa Benedict al XVI-lea, notează The Daily Telegraph. Se crede că este pentru prima dată când capela, construită de către Papa Sixt al IV-lea între 1473 şi 1484, este închiriată unei companii pentru un eveniment în scop comercial.

Vaticanul nu a declarat dacă plănuieşte să încheie înţelegeri similare cu alte companii.

×
Subiecte în articol: Vatican papa francisc capela sixtina