x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic Gordon Brown, un "mort viu"

Premierul britanic Gordon Brown, un "mort viu"

06 Iun 2009   •   00:00
Premierul britanic Gordon Brown, un "mort viu"
Sursa foto: ALASTAIR GRANT/AP

Astăzi, presa britanică scrie că premierul Gordon Brown este un "mort viu", iar remanierea guvernamentală de ieri nu este decât o încercare ce nu va reuşi să facă uitată înfrângerea partidului său la alegerile locale şi europarlamentare. "Gordon Brown este ca un taur rănit, mândru, dar aparent inconştient de cuţitul înfipt adânc între omoplaţii săi. Este un mort viu", scrie cotidianul The Sun.



"Gordon Brown este încă în picioare, însă în dificultate. Rămâne de văzut dacă mai poate guverna. Nu a reuşit să-şi reafirme autoritatea prin remaniere. Se confruntă cu o umilire la alegerile europarlamentare. Ar trebui să arate că se află în fruntea unei majorităţi clare în cadrul partidului său sau să demisioneze şi să deschidă calea spre alegeri legislative", notează Financial Times.

Cotidianul Times consideră drept "pact sinucigaş" remanierea guvernamentală realizată în grabă, care nu face altceva decât să dovedească faptul că echipa de guvernare este "paralizată şi condusă de un premier slăbit".

The Guardian, în schimb, subliniază "măsura extraordinară luată de Gordon Brown care l-ar putea ajuta să-şi salveze postul". "Însă acest lucru s-ar putea să nu fie suficient", avertizează cotidianul.

Ieri, Gordon Brown a anunţat o remaniere guvernamentală limitată, cu scopul de a contra numărul tot mai mare de voci care îi cer să se retragă din funcţie, în urma unei serii de demisii ale miniştrilor săi şi a înfrângerii Partidului Laburist la alegerile locale şi europarlamentare organizate joi.

×
Subiecte în articol: externe gordon brown