x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Marii Britanii este decis să meargă până la capăt. "Vom decide pentru viitorul nostru în UE"

Premierul Marii Britanii este decis să meargă până la capăt. "Vom decide pentru viitorul nostru în UE"

27 Iun 2014   •   14:49
Premierul Marii Britanii este decis să meargă până la capăt. "Vom decide pentru viitorul nostru în UE"

David Cameron este hotărât să ducă până la capăt o bătălie pierdută împotriva lui Jean-Claude Juncker, înfruntându-i vineri pe omologii săi europeni cu scopul de a le demonstra britanicilor că nu renunţă atunci când este vorba despre a le apăra interesele în Europa, scrie antena3.

În cursul unui scurt dineu, joi seara, premierul i-a ameninţat pe liderii europeni că discuţia va fi "dură", potrivit mai multor surse europene. Această primă reuniune de lucru, care urma să fie consacrată priorităţilor UE în viitorul cincinal, s-a rezumat la un tur de masă.

"Va avea loc un vot şi vom vedea ce rezultat va avea. Dar este absolut vital ca oamenii să ştie că eu fac ceea ce spun", a subliniat joi Cameron pentru BBC.

"Am promis că vom avea o renegociere" a competenţelor UE, "că vom avea un referendum şi că poporul britanic va decide viitorul nostru european (...). Aceasta este prima etapă a unei campanii lungi în vederea asigurării schimbărilor şi unui loc mai bun pentru Marea Britanie în Europa", a adăugat premierul, supus unor presiuni permanente de către euroscepticii din cadrul UK Independence Party (Ukip), învingătorul în alegerile europene din această ţară. 

×