x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul scoţian Alex Salmond demisionează din toate funcţiile

Premierul scoţian Alex Salmond demisionează din toate funcţiile

19 Sep 2014   •   18:50
Premierul scoţian Alex Salmond demisionează din toate funcţiile
Sursa foto: Premierul scoţian Alex Salmond demisionează din toate funcţiile

Premierul scoţian Alex Salmond a anunţat vineri că demisionează din funcţia de lider al Partidului Naţional Scoţian şi că va renunţa la funcţia de premier, după ce alegătorii au decis joi prin referendum rămânerea Scoţiei în interiorul Marii Britanii, relatează Reuters.

"Pentru mine, în calitate de lider, timpul meu aproape a trecut, dar pentru Scoţia campania continuă şi visul nu va muri niciodată", a declarat Alex Salmond la Edinburgh. Salmond a precizat că nu va accepta numirea ca lider al Partidului Naţional Scoţian în cadrul conferinţei anuale din luna noiembrie şi că atunci el va demisiona din funcţia de premier 'pentru a permite alegerea unui nou lider'.

Scoţienii au votat în proporţie de 55,3% împotriva independenţei Scoţiei faţă de Regatul Unit, relevă cifrele oficiale după numărarea voturilor din toate cele 32 de circumscripţii.

În favoarea menţinerii în Regatul Unit au votat 2.001.926 de scoţieni (55,3%), în timp ce pentru independenţă s-au exprimat 1.617.989 de votanţi (44,7%). Pentru victorie, una dintre tabere trebuia să obţină 1.852.828 de voturi. Rata de participare la vot a fost una record - 84,6%.

×