x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiile Oscar 2014. Lista nominalizărilor pentru Cel Mai Bun Film Străin!

Premiile Oscar 2014. Lista nominalizărilor pentru Cel Mai Bun Film Străin!

20 Dec 2014   •   00:08
Premiile Oscar 2014. Lista nominalizărilor pentru Cel Mai Bun Film Străin!

Academia Americană de Film a comunicat vineri lista celor nouă lungmetraje selecţionate pentru premiile Oscar la categoria 'Cel mai bun film străin', din care la 15 ianuarie 2015 se vor anunţa cele cinci finaliste, transmit AFP şi EFE. Câştigătorul se va afla la 22 februarie, în cursul galei celei de-a 87-a ediţii a premiilor Oscar.

Lista cuprinde patru pelicule europene nominalizate deja pentru premiile Globul de Aur la categoria 'Cel mai bun film străin'. Este vorba despre 'Tangerines' (Estonia), regizat de Zara Urushadze, 'Snow Therapy/Force majeure' (Suedia), al lui Ruben Ostlund, 'Leviathan' (Rusia), cu regia semnată de Andrey Zvyagintsev, şi 'Ida', producţie Polonia-Danemarca, a regizorului polonez Pawel Pawlikowski. Lista pentru Oscar mai include 'Accused' (Olanda), de Paula van der Oest, 'Corn Island' (Georgia), a lui George Ovashvili) şi 'Timbuktu' (Mauritania), în regia lui Abderrahmane Sissako.

Au fost alese şi două creaţii din America de Sud, 'Relatos Salvajes' (Argentina), al regizorului Damián Szifrón, produs de Pedro Almodóvar, şi 'Libertador' (Venezuela), regizat de Alberto Arvelo.

În competiţia din acest an de la Oscar pentru 'Cel mai bun film străin' s-au înscris 83 de ţări. Cele cinci lungmetraje finaliste (nominalizate) vor fi desemnate prin vot de comitete speciale din New York, Los Angeles şi Londra şi se vor anunţa la 15 ianuarie, la Los Angeles.

×