x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa din Spania: Putin îşi alipeşte Crimeea, în faţa slabelor riposte ale Occidentului

Presa din Spania: Putin îşi alipeşte Crimeea, în faţa slabelor riposte ale Occidentului

19 Mar 2014   •   10:20
Presa din Spania: Putin îşi alipeşte Crimeea, în faţa slabelor riposte ale Occidentului

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei Crimeea, iar cotidienele spaniole scriu miercuri că acesta şi-a alipit regiunea pe fondul slabelor proteste ale Occidentului.

'Crimeea revine la patrie', citează cotidianul El Pais din spusele preşedintelui rus. Cotidianul spaniol semnalează faptul că preşedintele rus a semnat tratatul de anexare a Crimeii, în vreme ce un soldat ucrainean a murit în urma unui atac asupra unei baze militare.

Cotidianul El Mundo scrie că Putin anexează Crimeea, în faţa slabelor riposte din Occident. În plus, mai arată acesta, preşedintele rus îşi expune astfel puterea şi aminteşte că SUA au recunoscut independenţa Kosovo, scrie Agerpres.

Putin îşi alipeşte Crimeea şi formalizează cu pompă şi atmosferă imperială uniunea cu peninsula, observă cotidianul La Vanguardia. Publicaţia remarcă de asemenea tensiunile apărute în urma decesului unui soldat ucrainean, dar şi al altuia, apropiat forţelor ruse.

Noua lege pentru străini nu va fi aprobată până după vara acestui an în Spania, constată cotidianul La Razon. Negocierile cu Bruxellesul, mai ales privitoare la obiectivul noilor modificări, la întoarcerea pe loc a imigranţilor, vor amâna elaborarea textului de lege. În context, cotidianul spaniol aminteşte că peste 1.000 de imigranţi ilegali au sărit gardul de la frontiera cu enclava spaniolă Melilla din Maroc de când agenţilor Gărzii Civile li s-a interzis folosirea de materiale utilizate de obicei împotriva manifestaţiilor violente.

Cotidianul catalan El Periodico notează la rândul său că Rajoy începe din nou procesul de dialog social pentru relansarea economiei, după ce s-a întâlnit la Moncloa, fără să anunţe, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor deopotrivă. Scopul acestei reuniuni a fost, scrie publicaţia citată, încheierea unor acorduri pentru piaţa forţei de muncă, referitoare la salarii şi contribuţii la serviciile de asigurări sociale.

×
Subiecte în articol: crimeea Vladimir Putin alipire crimeea