x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președinta Camerei Reprezentanților SUA s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev

Președinta Camerei Reprezentanților SUA s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev

01 Mai 2022   •   15:55
Președinta Camerei Reprezentanților SUA s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Vizita oficialului american nu a fost anunțată dar era așteptată în capitala Ucrainei. 

"Mulţumim Statelor Unite pentru contribuţia lor la protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru. Statele Unite sunt lider în sprijinul puternic pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse", a scris Zelenski pe Twitter.

El apare într-o postare video alături de gărzi înarmate în timp ce o întâmpină Nancy Pelosi şi o delegaţie a Congresului SUA în faţa clădirii preşedinţiei de la Kiev.

"Delegaţia noastră a venit la Kiev pentru a transmite un mesaj fără echivoc şi răsunător în întreaga lume: Statele Unite sunt de partea Ucrainei. Lupta voastră este pentru noi toţi. Angajamentul nostru este să fim alături de dumneavoastră până la finalul bătăliei", transmite delegația SUA. Aceasta  va merge apoi în sud-estul Poloniei și la Varșovia. 

Delegații au transmis că cererea de finanțare pentru Ucraina a președintelui Joe Biden se va transforma într-un pachet legislativ. 

În urmă cu o săptămână și șeful diplomației americane Antony Blinken și al Pentagonului, Lloyd Austin au fost la Kiev. Aceștia au anunțat un sprijin suplimentar de 700 de milioane de dolari pentru Ucraina. 

Din delegaţia care o însoţeşte pe Nancy Pelosi la Kie fac parte Jason Crow, Jim McGovern, Adam Schiff, Gregory Meeks, Barbara Lee şi Bill Keating.

 

×
Subiecte în articol: sua nancy pelosi