x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Chinei spune că își dorește un acord comercial cu SUA

Președintele Chinei spune că își dorește un acord comercial cu SUA

22 Noi 2019   •   11:44
Președintele Chinei spune că își dorește un acord comercial cu SUA

Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat vineri că Beijingul îşi doreşte să ajungă la un acord comercial preliminar cu Statale Unite, dar "va răspunde" în caz de noi sancţiuni americane, relatează AFP.

"Vom răspunde dacă va fi necesar, însă vom lucra activ în încercarea de a evita un război comercial", a avertizat Xi Jinping la Beijing în faţa unor foşti înalţi funcţionari americani, printre care şi fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, artizanul apropierii de China din anii 1970, şi alţi responsabili străini.

"Aşa cum am spus mereu, nu vrem să declanşăm un război comercial, dar nu ne temem", a adăugat el, în contextul în care China şi SUA îşi impun reciproc de un an şi jumătate taxe vamale punitive pe o serie vastă de produse de import.

De la începutul confruntării economice la mijlocul lui 2018, preşedintele chinez s-a exprimat foarte rar pe acest subiect.

Statele Unite ameninţă să impună noi sancţiuni comerciale pe produse chineze la 15 decembrie dacă până atunci nu va fi găsit un acord "preliminar".

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că Beijingul nu a făcut încă suficiente concesii.

Conform Wall Street Journal, Beijingul i-a invitat pe negociatorii americani în China pentru o nouă serie de discuţii, dar aceştia din urmă ar cere în prealabil concesii din partea Chinei.

"Vrem să lucrăm în vederea unui acord preliminar, pe bază de respect reciproc şi de egalitate", a dat asigurări Xi Jinping.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: China sua acord comercial