x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Dumei ruse: Politica cinică şi iresponsabilă a SUA aduce lumea la un pas de războiul rece

Preşedintele Dumei ruse: Politica cinică şi iresponsabilă a SUA aduce lumea la un pas de războiul rece

16 Sep 2014   •   11:26
Preşedintele Dumei ruse: Politica cinică şi iresponsabilă a SUA aduce lumea la un pas de războiul rece

Promisiunea furnizării de arme din ţări NATO către Kiev ameninţă să devină ingerinţă în afacerile interne ale Ucrainei şi complicitate la crime de război, a declarat azi Serghei Narâşkin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), informează Itar-Tass, citată de Agerpres. "Începem sesiunea de toamnă în condiţiile unei situaţii internaţionale grav deteriorate", a constatat Narâşkin.

"Dar criza şi confruntarea continuă în Ucraina şi haosul care a fost provocat chiar în centrul Europei nicidecum nu a temperat ardoarea de luptă a celor care l-au generat cu şase luni în urmă", a declarat preşedintele Dumei de Stat, care a precizat că recentul summit al NATO de la Newport nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia.

"Din diferite surse auzim că regimului de la Kiev i-au fost promise livrări de arme şi tehnică militară din unele ţări NATO, ceea ce ameninţă să devină un amestec deschis în afacerile interne ale Ucrainei", a insistat Serghei Narâşkin.

În opinia sa, "pentru observatorii obiectivi toate măştile au căzut acum şi momentul adevărului a sosit".

"Vedem că cetăţeni din multe ţări europene, care au trăit în tot acest timp în condiţii de blocadă informaţională, au început să adreseze întrebări incomode autorităţilor din ţările lor", a continuat Narâşkin, susţinând că aceştia încep să înţeleagă că "aplicarea necugetată" a instrucţiunilor Washingtonului a transformat în '"ficţiune suveranitatea naţională a unor ţări europene, care au fost odată mari puteri".

Rezultatul este că "cetăţenii multor ţări şi mediul de afaceri încep să înregistreze pierderi economice, iar pericolul destabilizării planează asupra întregului spaţiu european", a avertizat preşedintele Dumei ruse, atenţionând Bruxellesul că "în viitor şi dezintegrarea" ar putea pune în pericol Uniunea Europeană.

Serghei Narâşkin a mai spus că politica cinică şi iresponsabilă a Statelor Unite şi a acelor ţări care le cântă în strună plasează lumea la un pas de războiul rece.

×