x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele francez denunţă consultările 'nule şi neavenite' în estul Ucrainei

Preşedintele francez denunţă consultările 'nule şi neavenite' în estul Ucrainei

de Agerpres    |    11 Mai 2014   •   20:12

Preşedintele francez Francois Hollande a denunţat duminică, la sosirea sa la Baku, prima etapă a unui turneu în Caucazul de Sud, consultările 'false, nule şi neavenite'din estul Ucrainei, cu referire la referendumul organizat de separatiştii proruşi la Doneţk şi Lugansk, informează AFP.

Aceste 'consultări, cu adevărat false, nu au niciun sens şi sunt nule şi neavenite', a declarat şeful statului francez pentru presă, susţinând că 'singurele alegeri care contează' vor fi alegerile prezidenţiale din 25 mai din Ucraina.

'Nu doresc să le numesc referendum', a insistat Francois Hollande, adăugând că nu există 'nici urne, nici birouri de vot şi nici liste electorale'. 'Această consultare nu există, nu este legitimă şi nu este legală. De aici nu putem trage nicio lecţie', a mai spus el.

'Ce va conta pentru mine, singurul vot care va însemna ceva, este cel de la 25 mai, alegerile care vor permite desemnarea preşedintelui întregii Ucraine' şi care 'va fi singura autoritate legitimă', a subliniat preşedintele francez.

'Şi, cu acest preşedinte, singurul legitim, va fi posibilă o consultare, apoi, cu toate părţile interesate, pentru o eventuală revizuire a Constituţiei în Ucraina, privind atitudinea faţă de minorităţi, descentralizarea', a argumentat şeful statului francez în capitala Azerbaidjanului.

×
Subiecte în articol: criza ucraina