x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Iranului va participa la o reuniune ONU privind dezarmarea

Preşedintele Iranului va participa la o reuniune ONU privind dezarmarea

14 Sep 2010   •   00:00

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad va lua parte la o reuniune privind dezarmarea desfăşurată la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a anunţat secretarul general Ban Ki-moon.



Liderul iranian a solicitat, în plus, o reuniune cu şeful ONU. "Am primit o solicitare din partea sa pentru o întâlnire bilaterală şi voi stabili în curând o agendă detaliată cu toate solicitările de întâlniri pe care le-am primit", a spus el.

Anunţând participarea lui Mahmoud Ahmadinejad la reuniunea privind dezarmarea, Ban Ki-moon a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că "ultimul raport al directorului general al AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) este din nou o sursă de îngrijorare", referindu-se la ultima informare a agenţiei ONU care subliniază lipsa de cooperare a Iranului cu ancheta privind programul său nuclear.

"Din nou, invit Iranul să coopereze cât mai strâns posibil", a precizat secretarul general al ONU.

Preşedintele iranian se va deplasa la New York pentru Adunarea generală a ONU de săptămâna viitoare. Întâlnirea la nivel înalt privind dezarmarea la care va participa Ahmadinejad este prevăzută să aibă loc la 24 septembrie.

Cele şase ţări care desfăşoară negocieri cu Iranul privind programul său nuclear - Rusia, China, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania - urmează să se reunească pe marginea reuniunii anuale a ONU.

Statele occidentale suspectează Iranul, în ciuda dezminţirilor sale repetate, că încearcă să se doteze cu arma nucleară sub acoperirea unui program nuclear civil, notează Agerpres.

×
Subiecte în articol: externe