x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele venezuelan îl consideră pe Netanyahu un "Irod modern"

Preşedintele venezuelan îl consideră pe Netanyahu un "Irod modern"

de Agerpres    |    23 Aug 2014   •   17:43
Preşedintele venezuelan îl consideră pe Netanyahu un "Irod modern"

Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro l-a denumit pe premierul israelian Benjamin Netanyahu un "Irod modern" şi s-a oferit să aibă grijă de copii palestinieni rămaşi fără părinţi în urma conflictului din Fâşia Gaza.

Potrivit lui Maduro, "500 de băieţi şi fete au murit şi peste 3.000 au rămas cu dizabilităţi" din cauza ofensivei israeliene. "Netanyahu este un Irod modern. El vrea să elimine toţi copiii din Palestina", a afirmat el într-un discurs rostit vineri.

Irod a fost un rege al vechii Iudei care ar fi ordonat uciderea tuturor băieţilor mici din Bethleem pentru a împiedica ascensiunea unui Mesia care să îi răstoarne domnia, potrivit Noului Testament.

Maduro a precizat că s-a oferit pe lângă autorităţile palestiniene să ia în grija sa câteva sute de copii afectaţi de război. "Vreau să le ofer un refugiu băieţilor şi fetelor care au fost răniţi sau traumatizaţi în Palestina. Vreau să aduc un mare grup de copii, până la 1.000, să înveţe în Venezuela, să crească în pace şi să se întoarcă acasă cu cariere - pentru a produce şi pentru a munci", a declarat Maduro. 

×