x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţ unic pentru gazul rusesc în UE

Preţ unic pentru gazul rusesc în UE

02 Mai 2014   •   13:47
Preţ unic pentru gazul rusesc în UE

Uniunea Europeană vrea un preţ unic pentru gazul rusesc pentru toate statele membre, a declarat vineri, la Varşovia, comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, relatează Reuters.

Afirmaţia a fost făcută după o întâlnire cu premierul polonez Donald Tusk, care promovează ideea unei comunităţi enegetice europene şi a unor achiziţii comune de gaz rusesc.

'Vrem un preţ uniform la gaze în piaţa comună europeană', a spus Oettinger, într-o conferinţă de presă comună cu Tusk. Comisarul european a mai precizat că Europa ar trebui să aibă reţele paneuropene pentru gaze naturale şi electricitate, inclusiv mai multe legături energetice între ţări, mai multe terminale pentru gaz natural lichefiat şi o mai mare diversificare cu parteneri precum Norvegia.

Ministrul ucrainean al energiei, Iuri Prodan, a declarat imediat că Ucraina susţine ideea introducerii unui preţ unic pentru gazul natural în Uniunea Europeană. 'Susţin pe deplin ideea. Nu vrem să plătim un preţ discriminatoriu', a spus Prodan, la Varşovia, înaintea unei întâlniri cu omologul său rus şi cu Oettinger. (Agerpres)




×
Subiecte în articol: gaz rusesc uniunea europeana