x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţul gazelor pentru Europa ar putea scădea cu 7-10%

Preţul gazelor pentru Europa ar putea scădea cu 7-10%

04 Iun 2013   •   14:11
Preţul gazelor pentru Europa ar putea scădea cu 7-10%
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Clienţii europeni ai grupului rus Gazprom ar putea beneficia de o reducere de preţ de 7-10% în urma renegocierii contractelor pentru furnizarea de gaze naturale, a declarat marţi directorul diviziei de export de la Gazprom, Alexander Medvedev, informează agerpres.ro.

Alexander Medvedev a adăugat că actualele acorduri urmează să fie renegociate în prima jumătate a acestui an, iar Gazprom poartă în prezent negocieri cu Eni, Gdf Suez şi E.On Ruhrgas. "Ajustările de preţ ar putea fi chiar mai mari decât în precedenta rundă de discuţii, când au fost fixate la 7-10%", a spus Medvedev.

Directorul Gazprom Export a mai spus că grupul rus speră că în acest an exporturile sale vor creşte până la 151,8 miliarde metri cubi, după ce anul trecut au scăzut la 138,8 miliarde metri cubi pe fondul concurenţei venite din partea altor furnizori.

Deja în primele cinci luni ale acestui an exporturile Gazprom sunt cu patru miliarde metri cubi mai mari decât în perioada similară a anului trecut, a precizat Medvedev. În schimb, Medvedev a subliniat că preţul mediu la care Gazprom va furniza gaze naturale către clienţii europeni în acest an va fi de 370-380 dolari pentru o mie de metri cubi, în scădere faţă de 402 dolari anul trecut, după ce unii clienţi au obţinut reduceri de preţ.

×
Subiecte în articol: gazprom gdf suez