x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Principalul favorit al Cupei Melbourne a murit imediat după trecerea liniei de sosire

Principalul favorit al Cupei Melbourne a murit imediat după trecerea liniei de sosire

04 Noi 2014   •   12:40
Principalul favorit al Cupei Melbourne a murit imediat după trecerea liniei de sosire

Ediția din acest an a celebrei curse rezervate cailor de rasă Melbourne Cup a fost marcată de decesul principalului favorit, armăsarul Admire Rakti, în vârstă șapte ani, care s-a prăbușit fără suflare în boxa sa, imediat după ce a trecut ultimul linia de sosire.

Cursa de la Antipozi, în lungime de 3.200 m și dotată cu premii totale în valoare de 5,4 milioane dolari, a fost câștigată de calul german Protectionist, avându-l în șa pe jocheul englez Ryan Moore.

Victoria lui Protectionist este a treia reușită de un cal european în ultimii cinci ani, după Americain (2010) și Dunaden (2011).

Admire Rakti, al cărui proprietar este japonez, reușise să câștige luna trecută Cupa Caulfield și avea cea mai bună cotă (5-1) în cursa de la Melbourne. Conform organizatorilor, calul era foarte agitat după cursă și a decedat imediat după revenirea în boxa sa. El urmează să fie supus unei autopsii, pentru ca veterinarii să poată stabili cauza morții.

În anul 2013, Cupa Melbourne a fost îndoliată de moartea iepei franceze Verema, eutaniasată după ce s-a rănit în timpul cursei.


×