x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bijuterii şi haine în valoare de 12 milioane de euro, confiscate de statul francez de la o prinţesă datornică

Bijuterii şi haine în valoare de 12 milioane de euro, confiscate de statul francez de la o prinţesă datornică

08 Mar 2013   •   18:35
Bijuterii şi haine în valoare de 12 milioane de euro, confiscate de statul francez de la o prinţesă datornică

Trei depozite pline cu bijuterii, haine, opere de artă, articole de pielărie etc, despre care se crede că valorează în jur de 12 milioane de euro, au fost confiscate de la prinţesa Maha Al-Sudairi, care are datorii neonorate chiar mai mari decât această sumă.

Prinţesa Maha Al-Sudairi, fosta soţie a prinţului Arabiei Saudite, Nayef bin Abdulaziz Al Saud, care a murit anul trecut, este cunoscută drept o împătimită a cumpărăturilor şi a luxului, care uită, însă, destul de frecvent, să şi plătească bunurile sau serviciile.

Anul trecut, în iunie, prinţesa a părăsit hotelul Shangri-la, din Paris, unde locuise timp de şase luni alături de 60 de servitori, fără să plătească nota de plată care se ridica la 6 milioane de euro.

Maha Al-Sudairi, de 58 de ani, a fost dată în judecată de şase creditori din Franţa, printre care şi o companie care susţine că i-a pus prinţesei şi oamenilor din suita ei la dispoziţie câte 30 de limuzine cu şofer pe zi, timp de şase luni.

Compania Cinquième Etoile, care a pus la dispoziţie limuzinele, susţine că paguba este de 1,5 milioane de euro.

"În fiecare zi am pus la dispoziţie 30 de limuzine care să o preia pe prinţesă şi pe cei din suita ei. Încă aşteptăm să fim plătiţi. Şoferii pe care i-am angajat ne-au dat în judecată la rândul lor, pentru că n-am avut cu ce să-i plătim", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Exceptând cele 6 milioane de euro pe care trebuie să-i achite hotelului Shangri-la şi cei 1,5 milioane de euro pentru Cinquième Etoile, prinţesa mai datorează aproximativ 10 milioane de euro diverşilor producători de haine, bijuterii sau case de artă.

Un judecător din Nanterre, a hotărât, în urma proceselor, ca trei depozite din Paris, închiriate de prinţesă, să fie deschise, iar bunurile să fie vândute pentru a se acoperi o parte din datorii.

Prinţesa, însă, a invocat că dispune de imunitate diplomatică, refuzând chiar şi să angajeze un avocat care să o reprezinte în proces.

Maha al Sudairi are antecedente serioase când vine vorba de datorii. În 2009, tot în timpul unei vizite la Paris, cheltuielile acesteia pe hotel, mese, bijuterii şi haine s-au ridicat la 15 milioane de euro (inclusiv 60.000 de euro daţi doar pe chiloţi). Şi atunci prinţesa a plecat înapoi în Arabia Saudită fără să plătească.

Datoriile au fost acoperite, atunci, însă aventura pariziană a costat-o pe prinţesă căsnicia cu Nayef bin Abdulaziz Al Saud, care a intentat divorţ.

Prinţesa Maha a mai avut de-a face cu legea şi în 1995, în timpul şederii în Florida, când o servitoare a depus plângere la poliţie, spunând că prinţesa a bătut-o acuzând-o că ar fi furat 150.000 de dolari. Prinţesa a fost atunci reţinută, însă servitoarea şi-a retras plângerea. 

×
Subiecte în articol: maha al-sudairi datorii arabia saudita