x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul lui Oscar Pistorius a fost reluat la Pretoria. Verdictul ar putea fi dat în mai puţin de o lună

Procesul lui Oscar Pistorius a fost reluat la Pretoria. Verdictul ar putea fi dat în mai puţin de o lună

07 Aug 2014   •   12:44
Procesul lui Oscar Pistorius a fost reluat la Pretoria. Verdictul ar putea fi dat în mai puţin de o lună
Sursa foto: ALON SKUY / POOL/EPA

Procesul pentru crimă al atletului paralimpic sud-african Oscar Pistorius s-a reluat joi la Tribunalul Superior din Pretoria, după o pauză de o lună, relatează AFP, conform Agerpres. Procesul a intrat în ultima sa fază, odată cu expunerea concluziilor finale ale acuzării, prin vocea procurorului Gerrie Nel.

Se prevede ca procesul să se încheie vineri, când apărarea urmează să-şi prezinte la rândul ei pledoaria, prin avocatul Barry Roux, în faţa judecătoarei Thokozile Masipa, cea care a decis, pe 8 iulie, amânarea dezbaterilor şi care, după ce va asculta concluziile finale ale celor două părţi, se va retrage pentru a delibera asupra verdictului. Potrivit experţilor, verdictul ar putea fi cunoscut în mai puţin de o lună.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă, afirmând că a împuşcat-o din greşeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoţ ascuns în toaleta locuinţei sale.

Parchetul sud-african îl contrazice, însă, afirmând să acesta şi-a omorât prietena în urma unei dispute, iar dacă va fi găsit vinovat, campionul paralimpic riscă să stea cel puţin 25 de ani în spatele gratiilor.

×