x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesorul de anatomie care a UIMIT LUMEA. Ce vrea să facă cu trupul său după ce moare

Profesorul de anatomie care a UIMIT LUMEA. Ce vrea să facă cu trupul său după ce moare

22 Iul 2014   •   11:18
Profesorul de anatomie care a UIMIT LUMEA. Ce vrea să facă cu trupul său după ce moare
Un profesor de anatomie în vârstă de 75 de ani, din Germania, a plătit mii de euro unei companii din Statele Unite pentru a-i congela şi păstra trupul după moarte.

Potrivit ziarului german Bild, profesorul Klaus Samesdesi este sănătos la cei 75 de ani ai săi, acesta se gândeşte deja la ceea ce se va întâmpla cu trupul său după moarte. Germanul îşi doreşte să fie criogenat şi reînviat atunci când tehnologia va fi destul de avansată încât să permită asta.

Peste 150 de ani, firma americană a  promis că îl vor învia pe cercetător dacă ştiinţa va descoperi până atunci secretul tinereţii veşnice.

Deşi pare dificil, profesorul este dispus să mergă până la capăt. Dacă acesta va muri brusc, el are un plan de rezervă. O firmă funerară se va ocupa de întregul proces şi îi va acoperi trupul cu 60 de kilograme de gheaţă, înainte să fie transportat în America. ''Este foarte important să răceşti pacientul imediat, pentru ca celulele să nu înceapă să se descompună. Acest proces începe la cinci minute după moarte'', a declarat profesorul Klaus.  

Sunt doar trei instituţii în întreaga lume care au în păstrare, până în momentul de faţă, în jur de 2.000 de persoane îngheţate. Acolo, sângele este drenat cu ajutorul unui furtun, după aceea, un lichid complex de răcire este trecut printr-o soluţie de sare şi antigel şi trasportat direct în sânge. După ce lichidul devine solid, trupul decedatului este întors cu capul în jos şi este introdus într-o rezervor de sticlă de trei metri înălţime, încăpere care este umplută cu nitrogen lichid. 

Până acum, germanul a plătit instituţia cu 21.000 de euro pentru a-şi realiza planul. Mai are însă nevoie de alţi 5.000 de euro. După ce toate tehnicile de criogenare vor fi îndeplinite, trupul va fi păstrat într-un laborator special şi readus la viaţă, cândva, în viitor, când tehnica va fi destul de avansată.



×
Subiecte în articol: congelare moarte profesor anatomie