x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proiect de interzicere totală a vânzării de arme în Chicago, respins de un judecător federal

Proiect de interzicere totală a vânzării de arme în Chicago, respins de un judecător federal

07 Ian 2014   •   19:13
Proiect de interzicere totală a vânzării de arme în Chicago, respins de un judecător federal

Un judecător federal american a respins ca fiind neconstituţional un proiect local de lege care prevedea ca vânzarea sau transferul de arme să fie complet interzise în Chigago, oraş marcat de un număr foarte mare de violenţe care implică armele de foc, informează CNN.

"Cruda realitate arată că mii de împuşcături şi sute de omoruri comise cu arme de foc au loc în fiecare an în acest oraş. Dar pe de altă parte, anumite drepturi fundamentale sunt protejate de Constituţie şi nu pot fi atinse. Al doilea amendament al Constituţiei SUA conferă cetăţenilor dreptul de a deţine arme pentru auto-apărare", a scris judecătorul Edmond Chang în motivarea deciziei.

"Ordonanţa emisă de autorităţile din Chicago merge prea departe pentru că interzice complet cumpărătorilor legali şi vânzătorilor legali să cumpere sau să vândă în condiţii legale arme de foc", a mai spus acesta.

Chang a adăugat că este de acord cu orice alt tip de interdicţie care să "reducă accesul criminalilor la arme de foc", dar nu va accepta "o interdicţie totală".

Autorităţile locale din Chigago pot face recurs la decizie.

Potrivit ultimului raport FBI, în 2012 au avut loc 500 de omoruri cu arme de foc în Chigago, în creştere faţă de 431 de omoruri în 2011.

×
Subiecte în articol: chicago arme de foc rata omor