x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Promisiune BIZARĂ făcută de Christine Lagarde în cazul în care SUA aprobă reforma FMI

Promisiune BIZARĂ făcută de Christine Lagarde în cazul în care SUA aprobă reforma FMI

10 Oct 2014   •   12:07
Promisiune BIZARĂ făcută de Christine Lagarde în cazul în care SUA aprobă reforma FMI

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a promis că va dansa din buric dacă parlamentarii americani vor ratifica o reformă crucială a FMI care va oferi o influenţă mai mare statelor emergente, relatează AFP, citată de Agerpres. Această reformă, care va creşte resursele financiare ale instituţiei şi de asemenea va da o putere de vot mai mare economiilor emergente precum China, a fost susţinută de toate marile puteri economice ale lumii cu excepţia SUA. Deşi a fost adoptată în 2010, reforma FMI nu poate fi implementată fără ratificarea de către Congresul SUA, unde mulţi parlamentari republicani au blocat-o din motive politice.

Cu ocazia reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, Lagarde, fost ministru de finanţe al Franţei, a oferit un stimulent parlamentarilor americani.

'Dacă este nevoie să conving SUA să ratifice această reformă voi merge până la a dansa din buric. Modificarea guvernanţei ar fi uşor de implementat dacă SUA ar dori să ratifice o reformă pe care au apărat-o în 2010', a declarat Christine Lagarde, în vârstă de 58 de ani.

Deşi este a doua mare economie a lumii, China are o influenţă mai mică decât Italia în interiorul consiliului de administraţie al Fondului Monetar Internaţional.

'Guvernanţa FMI trebuie să se schimbe pentru a reflecta mai bine situaţia mondială actuală' a declarat la rândul său numărul doi de la Banca centrală a SUA, Stanley Fischer.

×