x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste Hong Kong. Şeful executivului nu demisionează şi anunţă "consecinţe serioase"

Proteste Hong Kong. Şeful executivului nu demisionează şi anunţă "consecinţe serioase"

02 Oct 2014   •   20:07
Proteste Hong Kong. Şeful executivului nu demisionează şi anunţă "consecinţe serioase"
Sursa foto: Kin Cheung/AP

Şeful executivului din Hong Kong, Leung Chun-ying, le-a spus joi seara protestatarilor prodemocraţie că nu intenţionează să demisioneze şi i-a avertizat că ocuparea clădirilor guvernamentale ar avea consecinţe serioase, informează Reuters şi Xinhua.

Leung, care a vorbit cu doar câteva minute înainte de expirarea ultimatumului dat de protestatari pentru a demisiona, a afirmat de asemenea că secretarul şef al administraţiei din Hong Kong, Carrie Lam, va organiza în curând o întâlnire cu studenţii pentru a discuta despre reformele politice. El nu a oferit nicio dată exactă în acest sens.

Şeful executivului din Hong Kong a cerut marţi mişcării prodemocraţie Occupy Central să pună capăt 'imediat' manifestaţiilor care perturbă de mai multe zile funcţionarea centrului financiar al acestui oraş chinez. Potrivit AFP, Beijingul a anunţat în august că viitorul şef al executivului local va fi ales tot prin sufragiu universal în 2017, dar că doar doi sau trei candidaţi selecţionaţi de un comitet vor fi abilitaţi să se prezinte la scrutin.

×
Subiecte în articol: Leung Chun-ying proteste Hong Kong