x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O puma care trăia de 12 ani în apropierea unei zone rezidențiale din Los Angeles, a fost capturată

O puma care trăia de 12 ani în apropierea unei zone rezidențiale din Los Angeles, a fost capturată

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   21:30
O puma care trăia de 12 ani în apropierea unei zone rezidențiale din Los Angeles, a fost capturată

O puma celebră în zona Los Angeles a fost capturată de autorități după ce a atacat un animal de companie. Felina sălbatică trăia de peste 10 ani în împrejurimile orașului și uneori intra în cartiere, fiind atent monitorizată de autoritățile locale.

Cea mai cunoscută puma de la Hollywood a fost tranchilizată și capturată, la câteva săptămâni după un atac fatal asupra unui câine.Felina botezată P-22 este faimoasă pentru că se plimba prin zonele rezidențiale, fiind surprinsă frecvent de camerele de supraveghere.

În vârstă de aproximativ 12 ani, P-22 este foarte populară printre localnici și turiști. Totuși, în ultima perioadă, autoritățile deveniseră alarmate de comportamentul animalului din ce în ce mai „agitat".

Serviciul Parcului Național a confirmat că P-22 a fost responsabilă pentru uciderea unui câine chihuahua care era plimbat pe dealurile din Hollywood luna trecută.

P-22 a fost capturată în curtea unei localnice. Sarah Picchi, o rezidentă din Los Feliz, a declarat pentru Los Angeles Times că ofițerii Departamentului de Pescuit și Faună Sălbatică au sunat la poarta și i-au spus că are „o puma în curtea din spate".

Picchi a mai povestit că animalul a fost tranchilizat luni dimineață. Oficialii au declarat că acesta se află într-o stare stabilă după ce a fost sedat.

P-22 face parte dintr-un studiu al Serviciului Parcurilor Naționale. Puma a fost adesea înregistrată de camerele de supraveghere din apropierea parcului Griffith Park din Los Angeles, o zonă sălbatică și de picnic. Ea purta o zgardă de urmărire GPS, care le-a permis oficialilor să o monitorizeze când se îndepărta de zona sa preferată.

În mod obișnuit, puma ar vâna doar căprioare și coioți, dar au existat îngrijorări tot mai mari în urma atacului asupa câinelui.

„P-22 este o pisică remarcabil de bătrână în sălbăticie și, după ce a fost considerată responsabilă pentru uciderea unui animal de companie ținut în lesă luna trecută, credem ar putea prezenta semne de suferință", au declarat cei de la Departamentul de Pescuit și Faună Sălbatică din California.

Departamentul a precizat că va „stabili cei mai buni pași de urmat pentru animal, acordând în același timp prioritate siguranței comunităților din jur".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: puma capturată