x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher: Michael nu s-a trezit, dar acest proces poate dura foarte mult

Purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher: Michael nu s-a trezit, dar acest proces poate dura foarte mult

de Istvan Deak    |    16 Mar 2014   •   14:36
Purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher: Michael nu s-a trezit, dar acest proces poate dura foarte mult

Cu ocazia startului unui nou sezon de Formula 1, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, Sabine Kehm, o oferit un interviu postului german de televiziune RTL, în care a vorbit despre procesul de vindecare al fostului campion mondial, aflat de 10 săptămâni în comă după un accident la schi. „Michael este în continuare într-un proces de trezire. El încă nu s-a trezit, dar continuăm să sperăm. Am învăţat şi am acceptat că acest proces poate dura foarte mult”, a subliniat Kehm. Chestionată pe seama faptului că la ultimele declaraţii a vorbit despre „semne îmbucurătoare”, ea a adăugat: ”Aceste informaţii ţin de sfera privată a familiei”. Maniera în care gestionează familia această criză a uimit-o pe Kehm. „Membrii familiei sunt incredibil de puternici. Nici un moment nu şi-au pierdut curajul. Fiecare zi sunt la patul lui. Acceptă realitatea şi fac totul ca Michael să îşi revină. Contează mult şi sprijinul moral al fanilor”.

Ea a ţinut sa clarifice faptul că Michael Schumacher nu a încercat un slalom printre stânci pentru a ajunge la o altă pistă de schi. „Această percepţie a faptelor s-a impregnat în conştiinţa oamenilor, dar este eronată. El nici nu s-a apropiat de zona stâncoasă. A schiat tot timpul la marginea pistei, câteodată pe pistă, câteodată în afara ei. Acolo era zăpadă proaspătă. Într-un astfel de moment s-a lovit de o piatră sau o bucată de stâncă, ce nu era vizibilă, tocmai fiindcă era acoperită de zăpadă proaspătă. Atunci a fost proiectat într-o altă stâncă sau piatră, cu o viteză care nu era nici prea mică, nici prea mare pentru condiţiile date”, a declarat Sabine Kehm.

Accidentul lui Michael Schumacher a avut loc la data de 29 decembrie în staţiunea Meribel din Franţa. De atunci, el se află în comă la spitalul din Grenoble. La sfârşitul lui ianuarie s-a iniţiat procesul de trezire, dar semnele pozitive întârzie să apară.

Startul sezonului de Formula 1 stă sub semnul îngrijorării pentru destinul fostului campion mondial. „Michael va rămâne mereu o parte din familia Mercedes. Toate gândurile noastre sunt cu el acum. Sperăm să îşi revină repede şi să fie alături de echipa noastră”, a declarat şeful Daimler, Dieter Zetsche. Michael Schumacher a concurat pentru Mercedes în perioada 2010-2012. Campionul Sebastian Vettel şi Felipe Massa au ales să concureze folosind o cască de protecţie cu inscripţia #KeepFightingMicheal (Continuă să lupţi Michael). Massa a adăugat că în cel mai scurt timp îl va vizita pe Schumacher la spitalul din Grenoble. „De îndată ce timpul îmi va permite, o să merg la spitalul din Grenoble. Michael îmi este prieten şi am trecut prin multe împreună. El a fost un om determinant la începutul carierei mele de acum 12 ani. Eram tot timpul împreună. El m-a învăţat totul. Prima dată când am fost la Grenoble am trăit un moment foarte emoţionant”, a mărturisit Massa.

×
Subiecte în articol: michael schumacher