x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a anunţat că va susţine joi, în Crimeea, un "discurs intens" în faţa deputaţilor ruşi

Putin a anunţat că va susţine joi, în Crimeea, un "discurs intens" în faţa deputaţilor ruşi

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   16:55
Putin a anunţat că va susţine joi, în Crimeea, un "discurs intens" în faţa deputaţilor ruşi

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va deplasa joi în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Federaţia Rusă, pentru a susţine acolo un discurs în cadrul unei reuniuni cu deputaţi ai parlamentului rus, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Putin va susţine un discurs intens ce va reflecta 'agenda care ne preocupă pe toţi. Deputaţi din aproape toate partidele reprezentate în Duma de Stat vor asista la această reuniune", a spusPeskov.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Vladimir Putin în Crimeea după anexarea acesteia la Rusia, în martie. Preşedintele rus a mai fost în această peninsulă, unde este situat şi portul Sevastopol unde se află Flota Rusă de la Marea Neagră, pentru celebrarea victoriei din 1945 împotriva fasciştilor, sărbătorită la 9 mai în fosta Uniune Sovietică. Această vizită a fost calificată de către Kiev drept "violare flagrantă a suveranităţii ucrainene".

Anexarea Crimeii la Rusia, survenită după preluarea puterii de la Kiev de către autorităţi proeuropene, se află la originea celei mai grave crize dintre Rusia şi Occident de după Războiul Rece, criză ce continuă să se accentueze. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin crimeea