x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a cerut Consiliului Federaţiei să revoce autorizaţia de a interveni în Ucraina

Putin a cerut Consiliului Federaţiei să revoce autorizaţia de a interveni în Ucraina

24 Iun 2014   •   13:24
Putin a cerut Consiliului Federaţiei să revoce autorizaţia de a interveni în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal) să revoce autorizaţia cu privire la "utilizarea forţelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei" în scopul normalizării şi reglementării situaţiei în regiunile din Est, relatează agenţia de presă Ria Novosti, conform Agerpres.

Înainte de a pleca marţi spre Viena, capitala Austriei, într-o vizită oficială, şeful statului rus a trimis pe numele preşedintei Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, o scrisoare în care a 'propus' camerei superioare să revoce rezoluţia 'cu privire la utilizarea forţelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei'.

Anunţul în acest sens a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

Acest demers are ca scop 'normalizarea şi reglementarea situaţiei în regiunile din estul Ucrainei şi are legătură cu începerea discuţiilor trilaterale în această problemă', a mai spus el.

Consiliul Federaţiei va examina miercuri, 25 iunie, chestiunea revocării autorizaţiei date în luna martie pentru utilizarea armatei ruse în Ucraina.

Folosirea forţelor armatei ruse în afara teritoriului Federaţiei Ruse este aprobată de Consiliul Federaţiei (camera superioară), la solicitarea preşedintelui, în conformitate cu articolul 102 din Constituţie, menţionează Ria Novosti.

×