x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, după balene cu guri urât-mirositoare

Putin, după balene cu guri urât-mirositoare

de Sînziana Stancu    |    23 Sep 2010   •   00:00

Premierul rus, care nu mai pridideşte arătându-se în tot felul de ipostaze vitejeşti  pentru a câştiga simpatia publicului, este şi jurnalist de ocazie.
El a scris un articol despre o urmărire de balene, cu "adrenalină, petrecută în timpul concediului său, în Pacific", relatează AFP, care a obţinut o copie după articolul scris de Putin.
În articolul pentru revista lunară Ruski Pioner, Putin descrie pe larg goana după mamiferele din ocean, printre valuri de 3 metri. Scopul expediţiei nu a fost vânătoarea, ci prelevarea, cu ajutorul unui harpon, de eşantioane din pielea animalului, pentru studii ştiinţifice.
"A fost cel mai interesant dintre evenimentele legate de faună la care am participat. Nici nu se compară cu protocolul diplomatic", scrie Putin în articolul său, mărturisind apoi că gura balenelor miroase de te trăsneşte. "Îi miroase gura într-un mod specific. Are un asemenea miros, încât ne-am privit unii pe alţii pe vapor, crezând că vreunul dintre noi a suferit vreun accident", scrie premierul.
Dar, "un bărbat are nevoie de senzaţii noi. Este ceva esenţial", continuă el în articolul intitulat "Adrenalină". El îşi cultivă imaginea de bărbat viril, care nu se teme de nimeni şi de nimic, fiind văzut  împuşcând tigri siberieni,  pilotând elicopterul sau, recent, gata să dea mâna cu un urs brun.
Vitejiile lui Putin sunt însă bine "securizate" de către ofiţerii speciali, aşa că riscurile acestor aventuri sunt, practic, inexistente. De altfel, premierul o recunoaşte chiar în articolul său: "Aceasta se rezolvă uşor. Eu hotărăsc ce fac şi când, iar ce însărcinaţi cu securitatea se gândesc cum să garanteze securitatea".
Putin este la cel de-al doilea articol ca jurnalist. În primul, publicat în aceeaşi revistă, a scris despre problema concedierilor, în perioada crizei financiare. Ruski Pioner a fost creată de Andrei Kolesnikov, un jurnalist de la cotidianul Kommersant,  care face parte  din echipa jurnaliştilor care îl însoţesc pe Putin.

×
Subiecte în articol: externe