x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, iritat de folosirea cuvintelor străine în locul celor ruseşti

Putin, iritat de folosirea cuvintelor străine în locul celor ruseşti

29 Sep 2011   •   08:49
Putin, iritat de folosirea cuvintelor străine în locul celor ruseşti

Premierul rus, Vladimir Putin, le-a cerut concetatenilor sai sa nu mai utilizeze cuvintele straine in locul celor rusesti deoarece acest lucru denota o "lipsa de incredere in sine".

Putin s-a declarat "jignit" de practica utilizarii cuvintelor straine in locul celor rusesti in vorbirea curenta, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai Uniunii scriitorilor rusi. "Cand in loc de tehnikum spunem colegiu, aceasta vorbeste despre lipsa noastra de incredere in noi", a declarat putin, potrivit RIA Novosti, citata de Mediafax.

"Trebuie sa realizam ca suntem o tara mare, o natiune mare cu o cultura importanta si avem multe de care sa fim mandri", a declarat premierul adaugand: "avem probleme, dar le rezolvam, uneori probabil mai bine decat opozantii nostri".

Putin s-a aratat, de asemenea, deschis criticilor constructive, dar fara "narcisism". "Cel mai important lucru, in opinia mea, este ca acest proces ar trebui sa nu contina nici un fel de narcisism", a declarat Putin.

Raspunzandu-i scriitoarei Tatiana Ustinova, care s-a declarat sustinatoarea "libertatii de constiinta" si si-a exprimat speranta ca nu va exista niciodata cenzura in Rusia, Putin a declarat: "Sa aiba toata lumea maximum de libertate, dar sa nu uite de constiinta".

×