x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a calmat DIN PRIVIRI un LEOPARD! Animalul atacase un grup de ziarişti (VIDEO)

Putin a calmat DIN PRIVIRI un LEOPARD! Animalul atacase un grup de ziarişti (VIDEO)

de Agerpres    |    04 Feb 2014   •   21:06
Putin a calmat DIN PRIVIRI un LEOPARD! Animalul atacase un grup de ziarişti (VIDEO)
Sursa foto: Putin a calmat DIN PRIVIRI un LEOPARD! Animalul atacase grup de ziarişti (VIDEO)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a mângâiat şi a calmat din priviri un pui de leopard care atacase grup de ziarişti aflat în vizită la un centru de creştere şi ocrotire a acestor feline situat în regiunea Soci, unde vineri începe olimpiada de iarnă, relatează marţi agenţia EFE citând agenţia rusă Interfax.

Putin se afla în parcul naţional pentru a face un tur la volanul unei maşini Lada Niva, avându-i lângă el ca pasageri pe Gilbert Felli, directorul executiv al Comitetului Olimpic Internaţional pentru Jocurile Olimpice şi pe Jean Claude Killy, preşedintele comisiei de coordonare a acestui comitet. La un moment dat, directorul centrului le-a propus invitaţilor să intre în cuşti pentru a-i vedea mai îndeaproape pe cei patru pui de leopard.

Într-una dintre cuşti îi aştepta felina botezată Grom (Tunet), un pui de leopard în vârstă de şase luni, care, la apariţia oaspeţilor a început să se agite şi să mârâie. Atunci, după cum susţine agenţia Interfax, liderul de la Kremlin s-a apropiat de Grom şi a început să-l mângâie, dar felinei se pare că nu i-au plăcut flash-urile camerelor foto şi s-a năpustit asupra ziariştilor, unul dintre aceştia alegându-se cu o zgârietură, iar un altul cu o muşcătură la genunchi. După acest episod, invitaţii au ieşit din cuşcă, însă Putin a mai rămas câteva minute în apropierea lui Grom, privindu-l fix şi încercând să-l liniştească.

'Îmi plac animalele. Am impresia că reuşim să stabilim o conexiune reciprocă', a spus liderul rus în faţa jurnaliştilor care-l însoţeau. Nu este pentru prima dată când Vladimir Putin este protagonistul unor întâmplări cu animale. Spre exemplu, în toamna anului 2012, a fost filmat când, la bordul unui deltaplan, zbura în faţa unui stol de cocori.



×
Subiecte în articol: putin leopard