x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin şi Poroşenko au convenit un prim pas pentru soluţionarea conflictului ucrainean: un emisar rus se va deplasa la Kiev

Putin şi Poroşenko au convenit un prim pas pentru soluţionarea conflictului ucrainean: un emisar rus se va deplasa la Kiev

de Agerpres    |    06 Iun 2014   •   21:39
Putin şi Poroşenko au convenit un prim pas pentru soluţionarea conflictului ucrainean: un emisar rus se va deplasa la Kiev

Un emisar al guvernului rus se va deplasa duminică la Kiev pentru a discuta cu autorităţile ucrainene despre măsurile ce pot fi luate în direcţia dezamorsării conflictului din Ucraina, a anunţat vineri preşedintele Petro Poroşenko, citat de agenţiile AFP şi EFE.

"Un reprezentant rus va veni în Ucraina şi vom discuta cu el primii paşi pentru soluţionarea crizei şi planul pe care l-am prezentat în calitate de preşedinte, ce cuprinde o serie de măsuri pe care trebuie să le adopte Federaţia Rusă şi Ucraina", a declarat preşedintele ucrainean, care a avut vineri în Franţa o scurtă întrevedere cu omologul său rus în marja ceremoniilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia, discuţie la care au asistat preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel.

Poroşenko a adăugat că, în urma solicitării celorlalţi lideri occidentali pe care i-au întâlnit în Franţa, a convenit cu Putin să nu dezvăluie deocamdată variantele de implementare a planului său.

Însă liderul de la Kremlin a refuzat să vorbească despre acest plan evocat de Poroşenko.

"Are un plan, dar care este acesta mai bine îl întrebaţi pe el, nu pe mine. Mi-a spus câteva cuvinte, dar una este să vorbim aici, în Franţa, şi alta e discuţia din propria ţară", a declarat Putin într-o intervenţie televizată la televiziunea rusă. Însă el a menţionat că abordarea lui Poroşenko asupra reglementării conflictului din estul Ucrainei i s-a părut "corectă în ansamblu" şi "i-a plăcut".

Totuşi, Putin a ţinut să adauge că negocierile pentru soluţionarea conflictului din Ucraina nu se pot purta între cele două ţări, întrucât în viziunea liderului de la Kremlin "Rusia nu este parte a conflictului", în opinia sa părţile implicate fiind doar "autorităţile de la Kiev şi partizanii federalizării" din estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Vladimir Putin